fbpx

Parmezaantoast

 
  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 3,5 dl room
  • 150 g parmezaan

Bereiding:

  • Maak een roux van de boter en de bloem en laat die 1 minuut zachtjes koken.
  • Roer er de room door en laat de saus af en toe roerend 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de kaas toe en mix even met de mixer
  • Roer de eierdooier, de slagroom en de mosterd door elkaar en roer er een scheut van de hete saus door.
  • Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
  • en laat afkoelen
  en de tomaatjes fijn snijden en even in de witte balsamico leggen  

Bereiding:

  Begin met het maken van een roux, dit doen we door de boter en de bloem samen te voegen en zachtjes aan de kook te brengen. Ondertussen blijven we roeren tot deze zijn vermengd tot één geheel, laat deze dan 1 minuut zachtjes koken.   Vervolgens roeren we er de room door en laten we de saus gedurende 5 minuten zachtjes doorkoken terwijl we erin blijven roeren. Hierna raspen we de kaas eronder  en mixen we de gehele substantie.   Roer slagroom, 1 eierdooier en een beetje mosterd onder elkaar, hier voegen we een scheut van de hete saus door. Breng de saus op smaak met peper en zout en terwijl we de saus laten afkoelen snijden we een aantal tomaatjes fijn en leggen we deze in witte balsamico.   Ten slotte nemen we de Haïs crackers en breken deze in twee, spuit daar een beetje Parmezaan crème op en leg er een tomaatje op. Dit kan eventueel nog afgewerkt worden met een sneetje ham.   And Enjoy!
×
×

Winkelmand